Det startet for 180 år siden

Yale Norge

Trusted every day

Siden 1840 har vi beskyttet og tatt hånd om mennesker og alt de er glad i. Vår historie startet i en liten låsbutikk i USA da Linus Yale skapte sin første låsinnovasjon. Vi har utviklet oss sammen med menneskene og samfunnet - fra en mekanisk innovatør til å drive utviklingen av tilkoblede, smarte låser og hjem. Vår merkevare står på det solide grunnlaget for tillit, kunnskap og arv; lage holdbare kvalitetsprodukter. Det er derfor vi eksisterer fortsatt i dag og i mer enn 120 markeder.

Linus Yale

Alt Yale er i dag, kan vi takke oppfinnsomheten til Linus Yale for. Han åpnet sin første butikk for håndlagde banklocks rundt 1840 og kort tid etter en låsefabrikk i Newport, USA for å produsere den unike pin-tumblerlock han hadde utviklet. Fortsatt i dag er hans mekaniske innovasjon kjernen i våre låser i de fleste markedene.

Innovasjonen Pin Tumbler

Yales mest kjente låsdesign er sylinderlåsen. Dette lås-innovasjonen er lik den gamle egyptiske låsen, men med en glidende, snarere enn roterende mekanisme (US patent 18,169). Denne mekanismen hindrer låsen fra å åpne uten riktig nøkkel og er mye brukt fortsatt i dag.

Yale showroom New York  City.

Yale showroom i Chrysler Building

På 1930-tallet etablerte Yale et eksklusivt utstillingslokale for produkter i Chrysler Building (bygget i 1928-31), en legendarisk skyskraper i Midtown Manhattan i New York City.

Bygningen var selvfølgelig utstyrt med Yale-låser og -maskinvare (1930), samt Woolworth (1912), Metropolitan Life, New York Life (1929), og Lincoln Building (1930), som var blant de mest prestisjefylte prosjektene i sin tid.

Våre verdier

Forbedre livet

Vår lidenskap er å forbedre livene for oss alle, over hele verden. Hvis du vet at hjemmet ditt er trygt, er det lettere å komme videre med livet og nyte tid sammen uten å bekymre seg for om døren er låst eller alarmen er på.

Vi streber etter å gjøre hverdagen enklere.

Setter deg først

For å lede må vi lytte. Vi er til stede i over 120 land, og vi snakker med folk som deg for å lære om ditt liv, drømmer og behov. Noen av oss er begeistret for den nyeste teknologien. Noen bekymrer seg for personvern. Og noen trenger bare en lås.

Å forstå hva som betyr mest er kjernen i det vi gjør.

Gjennomtenkte innovasjoner

Linus Yale visste at låser kunne utformes bedre. Vi utvikler ikke bare nye ideer for å få det til. Innovasjon i dag handler om hvordan vi integrerer våre produkter i smarte plattformer og tjenester for smarte hjem.

Vi gjør livet mer praktisk uten å senke sikkerheten.

Sømløse opplevelser

Poenget med innovasjon er å gjøre livet enklere og bedre. Hver gang du samhandler med oss, vil vi at det skal vare så enkelt som mulig: fra måten du lærer om våre produkter til måten du bruker dem hver dag.

Vi ønsker å være usynlige, men være der når du trenger oss.

Tillt må fortjenes

Vi eksisterer for å svare på et virkelig grunnleggende behov: å føle seg trygg. Fra hvordan vi konstruerer våre produkter til hvordan vi støtter deg. Vi var der for besteforeldrene dine, og vi vil være der for deg. 

Vi jobber for å opprettholde din tillit, alltid og alle dager.

Våre produkter!

Følger med i tiden

Vi er kjent for mekaniske låser og sikrer allerede millioner av boliger. Men vi beveger oss med tiden, og i dag kombinerer vi denne kunnskapen med den nyeste teknologien i våre smarte låser, kameraer og andre sikkerhetsprodukter.